2007 kwam de eerste dacia logan mcv op de markt. Inmiddels is na de fase II de lodgy de opvolger van de 7 persoons no-nonsens gezinsauto.

Wel leuk hoe dit enthausiasme is ontstaan en dit allemaal welliswaar voor een auto???. Na de aanschaf van de eerstse MCV ontstond er al snel een groep van meerdere enthausiastelingen die al wachtend op de uitlevering van de nieuwe bak allemaal toch wel nieuwsgierig waren geworden. De wachttijden waren zo lang Zo ontstond de eerste meeting in 2007 in het Doornse gat.

Dacia meeting 2007, Doornse gatDacia meeting 2007 Doornse gat

 

 

Deze meeting heeft zich dan wel de volgende jaren telkens herhaald met elk jaar wel weer spectaculaire onthullingen en gewoon een gezelllige familiedag met ook veel animatie voor de kids.

Toch wel leuk dat zo'n no nonsens voiture zoveel teweeg kan brengen. Maar goed wel een auto met boordcomputer airco en verwarmbare buitenspiegels en zeven volwaardige zitplaatsen.

Binnenkort dan de nieuwe Lodgy op de markt. De b gelabelde auto doet het echt niet zo slecht ten opzichte van de concurentie. In het menu staan een aantal vergelijkingen met soortgelijke benzinemodellen. Menig model heeft hogere verbruikscijfers en een hogere CO2 uitstoot. Met de huidige generatie motoren wordt de nadruk gelegd op kracht in de lage toeren waarbij snelheid en sprint een ondergeschikte rol speelt.

 

Uit een test in de consumentengids (nov 2015) komt de eerste mcv er geheel niet slecht uit.   Meest betrouwbaar in zijn segment. Een hogere plaats dan de Toyota Auris.

Wel leuk terwijl het model toen het net uitkwam bijna werd vergruisd. Maar ja

Wie het laatst lacht ........