De nieuwe dacia logan MCV 2017 heeft naast de nieuwe front ook binnenshuis de nodige verbeteringen doorgevoerd.

Zo was het 10 jaar terug nog pionieren, zelf het een en ander aanpassen om het rijgeluid te absorberen , geluidskwaliteit van de audio te verbeteren door de binnendeuren te isoleren/verstijven. pollenfilter plaatsen.

Er valt aan de nieuwe MCV weinig meer aan te knutselen. Naast de nieuwe front zijn de koplamp-units gewijzigd. mooie moderne led daglichtlampen , maar ook een beduidend beter lichtspectrum  van de dimlichten. Waar voorheen wel eens groot licht moest worden gevoerd is dat nu beduidend minder nodig. Eerste maal maar eens uitgestapt of er geen mist of berm lampen waren bijgeschakeld. 
Ook in de afwerking vallen extra isolerende maatregelen op om het rijgeluid meer te beperken.

Onder de kap zit nu een motor met start /stop. Heb nu enkel ervaring met een automaat. Deze gerobotiseerde 5 bak doet zijn werk prima. Pook naar links en we kunnen handmatig terug en op schakelen. Het is even wennen. het linker voet viel een paar keer in een groot gat. De koppeling was weg. Maar het went snel. De zelflerende robotbak moet even aan zijn nieuwe bestuurder wennen maar het rijdt subliem.

 

Ook de mediaset is goed aangepast. De menustructuur is in positieve zin aangepast en er zit eindelijk  nu TMC file informatie op het toestel. Mooi extra is de DAB voor het digitale audiogeluid  in de auto. Natuurlijk kan er nog steeds een connectie gemaakt worden met de (smart)phone om handsfree te bellen of geluid te streamen. het geluid is mooi en laag  flubbert niet mee met het plaatwerk. Had wel iets meer laag in gemogen maar is prima zonder vervorming.

 


dimlicht

   

Met amper 1000 Km op de teller amper ingereden geen slechte score

 

 

Tien jaar later na de introductie van de eerste mcv met klapdeuren aan de achterzijde (destijds was er een steppe concept)   wordt nu de nieuwe mcv geintroduceerd. weliswaar in de Stepway uitvoering. Een mooie stoere uitvoering voor een mooie prijs.

 

 

 

De Logan MCV Stepway is gebaseerd op de vernieuwde Logan MCV die eind vorig jaar geïntroduceerd werd. De Stepway onderscheidt zich door zijn stoere front met een tweekleurige bumper en skidplates in chroomkleur met satijnglans. De grille met verchroomde elementen en rechthoekige openingen is bekend van de Duster en past goed bij het karakter van de Stepway. De eigentijdse uitstraling wordt versterkt door de nieuwe lichtsignatuur van Dacia met fraaie LED-dagrijverlichting met een patroon van vier gestapelde driehoeken. Andere kenmerken zijn de zwarte zijskirts en wielkastverbreders, terwijl de buitenspiegelkappen en dakrails zijn uitgevoerd in de kleur ‘Noir Diamantée’. Ook aan de achterzijde is een tweekleurige bumper en een skidplate in chroomkleur met satijnglans gemonteerd. Verder heeft de Dacia Logan MCV Stepway een 50 mm grotere bodemvrijheid (174 mm) dan de reguliere uitvoering. De fraaie 16-inch designwielen in ‘Bayadere’ in ‘Dark Metal’ en de Stepway-striping maken de uitdagende uitstraling compleet. Tevens zijn er twee aansprekende introductiekleuren voor de carrosserie: ‘Brun Vision’ en ‘Bleu d’Azurite’. - bron dacia.nl

 

 

MODERN INTERIEUR MET MEER VOORZIENINGEN DAN OOIT Het vernieuwde interieur van de Dacia Logan MCV ademt een modernere sfeer door de verchroomde details op de deurpanelen en de middenconsole en rondom de ventilatieopeningen. Tevens is de ergonomie verbeterd door de knoppen van de elektrisch bedienbare voorportieramen te verplaatsen naar de deurpanelen. Andere comfortverhogende zaken zijn de neerklapbare armsteun die geïntegreerd is in de bestuurdersstoel, de one-touch richtingaanwijzers en het verlichte dashboardkastje. Het nieuw ontworpen vierspaaks stuurwiel oogt mooier en voelt beter dankzij de hoogwaardige Soft Feel-finish. De knoppen op het stuurwiel hebben verbeterde afwerking en onder het grote Dacia-logo prijkt de aanduiding Stepway. De stoelen vallen op door de bekleding met fraai stikwerk en 3D-weefsel voor meer diepte, net als bij de vernieuwde Sandero Stepway die eind vorig jaar geïntroduceerd werd. De uitrusting van de nieuwe Dacia Logan MCV Stepway is compleet en voorzien van onder meer parkeersensoren achter, hill start assist, airconditioning, het MEDIA NAV multimedia- en navigatiesysteem en optioneel een achteruitrijcamera. Voor passagiers achterin is een 12V-aansluiting en extra verlichting in het plafond gemonteerd. - bron dacia.nl

 

  2007 was er al sprake van de MCV Steppe