Het mooie van techniek is dat het altijd in beweging is. Er wordt iets gecreëerd, en al gaande het proces vinden er verbeteringen plaats. En onderweg kan er ook wel eens wat falen. Een kritische kijk naar kostprijs en telkens veranderende milieuvriendelijke materialen  kunnen toch onvoorziene gebreken tot gevolg hebben. In mijn job in de techniek is het mijn taak het stukje falend techniek te verhelpen.

Echter de gebruiker is soms ook debet aan een falend proces. Door onwetendheid en niet lezen van een gebruiksaanwijzing kan het voorkomen dat het een en ander niet naar behoren functioneert.

 

 

Jammer dat er niet altijd voor een duurzame oplossing wordt gekozen. Soms worden apparaten weggegooid voor een draadbreukje of een verstopping in een slang.

 

 

De prijzenoorlog van de supers zorgt voor extra aanbiedingen.

Zo worden de classic vaatwastabletten voor een mooie prijs aangeboden. Zo mooi dat de gemiddelde consument vergeet dat met deze middelen (net zoals vroeger) zout en spoelglansmiddel toegevoegd moet worden.

Jammergenoeg heeft men vaak niet in de gaten dat de machine met water gaat wassen waarbij het kalk niet geneutraliseerd wordt. Het spoelglansbakje wordt al tijden niet gebruikt en is ook leeg.  En dan maar foeteren op de vaatwasser dat deze zo slecht droogt en wast

 

 

Kwalijker wordt het als zich kalkvorming in het verwarmingselement gaat vormen. Op een gegeven moment kan de warmte niet meer worden afgegeven en valt het element uit.

 

 verkalking in verwarmingselement van de vaatwasser

kalkvorming in verwarmingselement

Gevallen smartphone met een gebarsten touchscreen.Touchscreen (displayglas scherm) Zonde om zo maar weg te gooien.

Even uit elkaar pellen en  losschroeven, nieuw touchscreen monteren en dan maar weer appen 

 

klik op onderstaande link

BNR Zakendoen met uitzending 12 nov 2014 interview met Robert Meenink

 

 

 

Defekt lap top scherm.

lcd scherm blijft kwetsbaar en een gevaar zit in een klein hoekje

defekt lap top scherm defekt laptop scherm

losschroeven nieuw scherm gemonteerd en weer beeld

Beginnend wat sceptisch, Het zijn toch wel erg lange droogtijden. Zal de wasmachine toch een flinke pauze moeten houden tussen de wasbeurten door. Maar goed, wel een heel stuk zuiniger dan de conventionele condensdroger waarbij de warmte dmv een stroomslurpend verwarmingselement opgewekt moet worden  Al met al valt dit toch reuze mee. De machine start in het display met droogtijden van 3 uur. Echter worden deze tijden tijdens het  droogproces aangepast en gaat er zo een uurtje van de tijd af. In tegenstelling tot zijn voorganger mijn oude miele mistral plus C waarbij het wasgoed er niet altijd even droog uitkwam, geeft de pelgrim warmtepomptechniek telkens een uitstekend droogresultaat. Beddengoed, handdoeken en ook een mix van wasgoed geeft een uitmuntend droogresultaat. Prettig is ook de grote vulcapaciteit van 9 kg. Kortom de vulcapaciteit sluit mooi aan de capaciteit van de hedendaagse wasmachine's met een grotere trommelinhoud, terwijl ook de tijden overeenkomen met een volledig wasprogramma van de nieuwe zuinige machinne's. Een goede keus is een pelgrim wasmachine met een borstelloze aandrijfmotor.

Overige functie's zijn o.a. uitgestelde tijd, ion care waarbij geioniseerde lucht door het wasgoed wordt gevoerd. De negatieve ionen geven een positief effect op het wasgoed. De vezels worden flexibel waardoor het wasgoed makkelijker te strijken is. Met een stoomfunctie is het mogelijk om kreuken uit het wasgoed te halen. Deze functie zal zoals begrijpelijk iets meer energie vergen. Belangrijk is om het goed als de droger klaar is meteen uit te nemen.

 

Pelgrim warmtepompdroger

De A+ Pelgrim Warmtepompdroger PWD121WIT

Wokken zoals het hoort, dat is wat de Fusion Volcano doet. ATAG introduceert als eerste een wokbrander die de wok verhit waar het hoort: centraal, op de bodem van de pan. Zo gaat er geen hitte verloren en is er bovendien minder energie nodig. Wat voorheen alleen in restaurants mogelijk was, kan nu ook thuis. Klik op de onderstaande afbeelding om de video op te starten.

Wist u dat wokken al meer dan tweeduizend jaar oud is? Men hiervoor een houtvuur en een halfronde, stalen pan gebruikte? Een vlam gericht op het midden van de pan een temperatuur van meer dan 200 °C kan bereiken? Door de enorme hitte alle vitamines, structuur en smaak van de ingrediënten wordt behouden en daardoor wokken vandaag de dag nog steeds heel populair is?