Het mooie van techniek is dat het altijd in beweging is. Er wordt iets gecreëerd, en al gaande het proces vinden er verbeteringen plaats. En onderweg kan er ook wel eens wat falen. Een kritische kijk naar kostprijs en telkens veranderende milieuvriendelijke materialen  kunnen toch onvoorziene gebreken tot gevolg hebben. In mijn job in de techniek is het mijn taak het stukje falend techniek te verhelpen.

Echter de gebruiker is soms ook debet aan een falend proces. Door onwetendheid en niet lezen van een gebruiksaanwijzing kan het voorkomen dat het een en ander niet naar behoren functioneert.

 

 

Jammer dat er niet altijd voor een duurzame oplossing wordt gekozen. Soms worden apparaten weggegooid voor een draadbreukje of een verstopping in een slang.

 

 

Wokken zoals het hoort, dat is wat de Fusion Volcano doet. ATAG introduceert als eerste een wokbrander die de wok verhit waar het hoort: centraal, op de bodem van de pan. Zo gaat er geen hitte verloren en is er bovendien minder energie nodig. Wat voorheen alleen in restaurants mogelijk was, kan nu ook thuis. Klik op de onderstaande afbeelding om de video op te starten.

Wist u dat wokken al meer dan tweeduizend jaar oud is? Men hiervoor een houtvuur en een halfronde, stalen pan gebruikte? Een vlam gericht op het midden van de pan een temperatuur van meer dan 200 °C kan bereiken? Door de enorme hitte alle vitamines, structuur en smaak van de ingrediënten wordt behouden en daardoor wokken vandaag de dag nog steeds heel populair is?