Reiki in de Praktijk.

Reiki dient ter ondersteuning van het natuurlijk genezingsproces en is geen vervanging voor medische verzorging en/of medicatie. Je hoeft echter niets te mankeren om Reiki te kunnen ontvangen. Ook bij vermoeidheid en stressvolle dag is het goed “de batterij goed op te kunnen laden”


Reiki wordt overgedragen van Master op leerling. Na het verkrijgen van de initiatie’s kan Reiki (door) worden gegeven.

De Gever legt zijn / haar handen op bepaalde punten van het lichaam van de ontvanger waarna na enige minuten de levensenergie begint te stromen. Reiki zoekt zelf zijn weg. De gever fungeert hierbij als medium en geeft enkel de levensenergie door. Belangrijk is wel dat de ontvanger zich open stelt voor deze energiestroom.
Het is goed gemakkelijke niet knellende kleding aan te hebben. Men moet zich goed comfortabel voelen.

Men kan een Reiki behandeling op een behandel tafel ontvangen. Hierbij is het comfortabel te liggen onder een warme fleece deken , voorzien van kussens onder de knieën en het hoofd. Een andere behandelmethode is de stoelbehandeling. Hierbij neemt de ontvanger plaats op een stoel.

 

Bij de tweede Reiki graad kunnen we Reiki op afstand geven. Hierbij wordt de behandeling gegeven zonder lijfelijke aanwezigheid van de ontvanger. Afstand of tijd speelt hier geen rol. Wel heeft het de voorkeur de behandeling met elkaar af te stemmen waarbij de ontvanger zelf voor een rustige comfortabele plaats zorgdraagt.

 

 

Kyo dake wa
Ikaruna
Shinpai suna
Kansha shite
Gyo o hage me
Hito ni shinsetsu ni

Juist vandaag Maak ik mij geen zorgen
Maak ik mij niet boos
doe ik mijn plicht
Ben ik dankbaar voor alles wat ik heb
Ben ik vriendelijk voor alles wat leeft